Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μη επανδρωμένο το βασικό «όπλο» έγκαιρης πρόληψης πυρκαγιών - Τι καταγγέλλουν οι Πολίτες, τι απαντά η Πολιτική Προστασία

 

Η μία καταγγελία διαδέχεται την άλλη ...

Τα τελευταία χρόνια αυτό που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες είναι μια ξεκάθαρη  εχθρική πολιτική στο φυσικό τους περιβάλλον και κατ΄ επέκταση στους ίδιους. Μοναδικός γνώμονας το κέρδος ιδιωτών και βεβαίως η επίτευξη των εκάστοτε κυβερνητικών δεσμεύσεων έναντι των εξουσιαστών που υπηρετούν. Μία εξ αυτών είναι και η δέσμευση μηδενικών εκπομπών άνθρακα όπως επιτάσσει η Ατζέντα 2030 για την πράσινη ενέργεια και τα πράσινα άλογα, της υποτιθέμενης ανάπτυξης της  Οικονομίας, αλλά και της προστασίας του Περιβάλλοντος.
Είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον η εγληματική αδράνεια ή και δράση, σύσσωμου του πολιτικού κατεστημένου της Χώρας. 
Δειτε τι καταγγέλλουν  πολίτες και τι απανττά η Πολιτικη «Προστασια»

Μια σοβαρή καταγγελία στο Newsbomb.gr υπέβαλλαν κάτοικοι του Σουνίου, καθώς εν μέσω ακραίου, ιστορικού καύσωνα, τον κίνδυνο για πυρκαγιά πέρα από το «κόκκινο» και την Ανατολική Αττική να έχει ήδη καεί μια φορά φέτος, φαίνεται πως οι Αρχές αχρηστεύουν το σημαντικότερο «όπλο» που διαθέτουν για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών: Αυτό της πρόληψης και της έγκαιρης πρώτης προσβολής της φλόγας, πριν μετατραπεί δηλαδή σε μη αντιμετώπιση πυρκαγιά, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.

Ο λόγος, για ένα σημαντικό πυροφυλάκιο με θέα ολόκληρη την περιοχή του Σουνίου, από το οποίο ο παρατηρητής μπορεί έγκαιρα να ενημερώσει για τον πρώτο καπνό ή φλόγα, αυξάνοντας έτσι ραγδαία τις πιθανότητες η εστία να μην γίνει μέτωπο. Η πρόληψη, άλλωστε, που είναι κυρίως ευθύνη των Δήμων, αποτελεί την πιο αποτελεσματική στρατηγική έναντι της μάστιγας των πυρκαγιών, καθώς εκ του αποτελέσματος, η καταστολή είναι σπάνια αρκετή.

Πρόκειται για το πυροφυλάκιο «Δίανθος», το οποίο όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Κατοίκων και Φίλων Σουνίου, αν και η χρησιμότητά του μπορεί να αποβεί καθοριστική για να προληφθεί το κακό, αυτό παραμένει… άδειο! Μάλιστα, υπάρχουν οι εθελοντές για να το επανδρώσουν, ωστόσο φαίνεται ότι δεν δίνεται η κατάλληλη εντολή…

Ο Σύλλογος έχει ενημερώσει τους αρμόδιους αρκετές φορές:

Ο Σύλλογος επισημαίνει στις Αρχές το πρόβλημα

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Σύλλογο και μας σχολίασαν τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥΝΙΟΥ, θεωρεί απαράδεκτη την μη μόνιμη επάνδρωση του πυροφυλακίου «ΔΙΑΝΘΟΣ», ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε, με κατάσταση συναγερμού με στάδιο 5, όπως ανακοίνωσε η Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής και σε περίπτωση που συμβεί το μοιραίο, θα ζητηθούν ευθύνες από τις υπεύθυνες αρμόδιες αρχές!

Εμείς προειδοποιούμε, ώστε να είμαστε ήσυχοι με τη συνείδηση μας και με τους πολίτες-μέλη μας, τους οποίους εκπροσωπούμε»! 

Μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαυρεωτικής επικοινώνησε με το Newsbomb.gr και μας ενημέρωσαν ότι εδώ και δυο μέρες , με ενέργειες του επικεφαλής Παναγιώτη Φλεβάρη, το πυροφυλακιο είναι επανδρωμένο από τις 12 έως τις 6 και διαθέτει όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό. Αναμένεται να καλυφθούν κι άλλες ώρες με τη συνδρομή εθελοντών.

η πηγή στο τέλος του άρθρου



Χωρίς καμία πρόθεση ή διάθεση να θίξω ανθρώπους και γεγονότα, ίσα-ίσα τιμώ την προσπάθεια του Συλλόγου Κατοίκων και Φίλων Σουνίου που προέβη και στο παρελθόν αλλά και τώρα σε πολύ σοβαρή καταγγελία όπως προανάφερα, καταδυκνείοντας την αδιαφορία και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής που και φέτος πήρε αρκετά χρήματα για την πυρασφάλεια και της Πολιτικής Προστασίς, όμως, θα περάσω σε μία ευρύτερη έννοια του κατά πόσο, αλλά και κατά ουσία, μπορεί να είναι ήσυχη η συνείδηση μας απλά και μόνο γνωστοποιώντας μία αμέλεια και μάλιστα εγκληματικής φύσεως. Μπορούμε βεβαίως να πούμε ότι μετα την καταγγελία του συλλόγου, κάπως έδρασε ο Δήμος. Όπως μπορούμε επίσης να πούμε ότι ίσως έγινε για τα μάτια του κόσμου, καθώς τον τελευταίο καιρό βλέπουν οι πολίτες με τα ίδια τους τα μάτια να καίγονται δασικές εκτάσεις και οικισμοί να γίνονται στάχτη, οι περιουσίες τους να χάνονται  και να μην πετάει κανένα εναέριο μέσο για να σβήσει την φωτιά αφήνωντας να πάρει τεράστιες διαστάσεις ή να βλέπουν πυροσβεστικά οχήματα χωρίς νερό να στέκονται στις άκρες του δρόμου και η φωτιά να μαίνεται. Και όλα αυτά να συμβαίνουν  σε μέρη όπου υπήρξαν κατα το πρόσφατο παρελθόν αιτήματα άδειοδότησης για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων και φωτοβολταικά Δες εδώ  και μάλιστα σε σημεία απαγορευτικά για τέτοια χρήση κι όμως μετά από μια φωτιά όλα μπορούν να συμβούν. Βλέπε Εύβοια.


Πόσο ήσυχη μπορεί να είναι η συνείδηση μας όταν το 2007 κάηκαν ζωντανοί 84 συνάνθρωποί μας στην Πελοπόννησο και κάηκαν 1.500 σπίτια;  Όταν το 2018  κάηκαν ζωντανοί  102 ανθρώποι εκ των οποίων ήταν  και παιδιά και πόσα ακόμη περιστατικά που έχουν καταγραφεί μέσα στα χρόνια;  
Πόσο ήσυχη μπορεί να είναι η συνείδηση μας όταν πληρώνουμε αυτό το κράτος όλοι μας και μάλιστα με απίστευτη και ληστρική  υπερφορολόγηση και  δεν έχει πράξει καμία ενέργεια για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών προβαίνοντας στην αγορά  σύγχρονων  εναέριων κι επίγειων μέσων αλλά και στη πλήρη επάνδρωση του  πυροσβεστικύ σώματος, ενώ βλέπουμε μια ξέφρενη σπατάλη πολλών εκατομμυρίων στα ΜΜΕ  για να μας κοροιδεύουν   κι όμως τους επιτρέπουμε ακόμη να μας διοικούν; 
Πόσο ήσυχη μπορεί να είναι η συνείδησή μας όταν εκεί που αναφερόμαστε, εννοώντας τα θεσμικά όργανα που εμείς ορίζουμε να διοικούν, μας  αγνοούν επιδεικτικά μην  υπολογίζοντας ούτε τον λόγο μας ούτε το περιβάλλον μας το οποίο δεν περιορίζεται  στα όρια του Δήμου μας ή της Περιφέρειας μας ή του Νομού μας αλλά επεκτείνεται στο συνολικό περιβάλλον της πατριδας μας και όχι μόνο;  Απόδειξη  ότι σε χιλιάδες εκτάρια καμμένης δασικής γης  παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις τήρησης του Συντάγματος που έχουν καθήκον να υπηρετούν,  όχι δεν αναδασώνουν  καμία περιοχή  αντιθέτως δίνουν άδειες σε εταιρείες για εγκατάσταση φωτοβολταικών  και ανεμογεννητριών αδαφορόντας για την καταστροφή  της φύσης,  επιβαρύνοτας το συνολικό κλίμα της Χώρας, ενώ την ίδια στιγμή η ειρωνεία είναι, ότι παντού στον κόσμο τα κράτη εγκαταλείπουν το ένα μετά το άλλο τα αιολικά πάρκα λόγω του ασύμφορου και του αναίτιου της λειτουργίας τους κι εμείς το ανεχόμαστε.

Πόσο ήσυχη μπορεί να είναι η συνείδηδή μας όταν αφήνουμε να διαβιώσουν σε κρανίου τόπο οι  επερχόμεμες Γενεές;

Πόσο οξύμωρο ακούγεται και πόσο ήσυχη συνείδηση μπορούμε να έχουμε, χωρίς να θέλω να θίξω καμία καλοπροαίρετη κίνηση ή παρέμβαση οποιου-ων, εκπροσωπούν τα συμφέροντα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων ή και μεγαλύτερης είτε κοινότητα ή σύλλογο κ.α. όταν όλοι οι Ελληνες  πολίτες ανεξαιρέτως  υπαγόμαστε σε καθεστώς αντιπροσώπευσης από κόμματα μέσα στην Βουλή όπου με νόμο τον οποίον  ψηφισαν μπορούν να πράττουν ακόμη και κατά των συμφερόντων των  ανιπροσωπευομένων δηλαδή όλων ημών και της χώρας και δεν μιλάμε; 
Πόσο ήσυχη μπορεί να είναι η συνείδηση μας όταν τίποτα από όλα αυτά που ζει η πατρίδα μας  σήμερα  δεν θα είχε συμβεί ούτε επιστολές καταγγελτικές θα στέλναμε,  αν όλοι οι Ελληνες είχαμε δώσει την ευκαιρία πρωτίστως σε μας και κατ΄ επέκταση μας, την εντολή στην Ελλήνων Συνέλευσις γιατί αυτό είναι επι της ουσίας η Ελλήνων συνέλευσις η δική μας προέκταση, οντολογικά σε πραγματική βάση, είναι ο  Πολιτικός Φορέας και ο μοναδικός Νόμιμος  φορέας που εκπροσωπεί Νομικά όλους τους Αυτόχθονες Ιθύς του Γένους Ελληνες;

Είναι πολλά τα ερωτήματα που μπορούμε να θέσουμε στην ίδια μας την συνείδηση και είναι πολλές οι απώλειες που ήδη έχουμε και ως χώρα και ως πολίτες.
 
Ήρθε η ώρα, της επανόρθωσης. Ωρίμασε ο καιρός αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιώνουμε όπου δηλώνουν-κραυγάζουν επί της ουσίας την ανάγκη μιας ολοκληρωτικής αλλαγής στον τρόπο σκέψης όλων των Ελλήνων πολιτών.
Ήρθε η ώρα να απαξιώσουμε εντελώς τον ατομικισμό που εντέχνως έχουν εμφυτεύσει  στις ανθρώπινες  κοινωνίες  αλλά και στις συνειδήσεις των ανθρώπων, μέσα από κατασκευασμένα μοντέλα διαχωρισμού  είτε  αυτα είναι ταξικά σε πλούσιους και φτωχούς, είτε μέσω ομαδοποιήσεων είτε μέσω κομματικών ιδεολογιών είτε ιδεοληψιών,  είτε αιρέσεων, είτε δογμάτων και τόσες άλλες  τακτικές διαχωρισμού των ανθρώπων με μοναδικό σκοπό την διάλυση της συλλογικότητας και την συνεχή απομάκρυνση μας από αυτήν. 
Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Το ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  των 33ων  ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ της ίδιας της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ είναι ο οδηγός μας στην νεα ΕΠΟΧΗ που όλοι μαζί θα φέρουμε εγκαθιδρύωντας την ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 
Ολα είναι έτοιμα 
Ολα περιμένουν την αλλαγή του τρόπου σκέψης μας
Ολα πρέπει να ενωθούν
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΑΝΑΓΕΝΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΗΣ.

Επιμέλεια Σύνταξη Α. Πελαγία Πεκλάρη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ







https://www.esykpdeksoteriko.com/2023/07/mi-epandromeno-to-vasiko-oplo-egkairis-prolipsis-pyrkagion.html

Δεν υπάρχουν σχόλια