Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έρχεται ο Big Brother με το ψηφιακό ευρώ

 



Άσχημες εξελίξεις έρχονται στο ζήτημα της οικονομικής ελευθερίας απάντων σε όλη την λεγόμενη Δύση καθώς επί της ουσίας η ΕΚΤ και η FED ανακοίνωσαν την κατάργηση των μετρητών και την καθιέρωση των ψηφιακών νομισμάτων, που σημαίνει πως όλοι θα τελούν υπό πλήρη

έλεγχο για ότι αγοράζουν και τα προφίλ τους θα είναι άμεσα επικαιροποιημένα στις κεντρικές (και προπάντων μή εμπιστεύσιμες) εξουσίες.

Συγκεκριμένα πριν μερικές ημέρες αποκαλύφτηκε η μέχρι πρότινος «κρυφή» ατζέντα της προώθησης των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών (CBDCs), μετά από τη δημοσίευση συνέντευξης της επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, βάσει της οποίας «η δημιουργία ενός ψηφιακού ευρώ θα αποφασιστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο»!

Εάν οι δηλώσεις της Λαγκάρντ αποδειχθούν αληθείς, η συνήθεια των εγχρήματων συναλλαγών σε μετρητά θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο τη στιγμή που η Ευρωζώνη θα μεταβεί σε ένα εξ ολοκλήρου ψηφιακό σύστημα.



Απλά είναι ζήτημα χρόνου, το οποίο δεν έχει καθοριστεί επακριβώς, το πότε θα εξαφανιστούν τα μετρητά από τις ζωές όλων.

Όπως πάντα, κάθε τερατούργημα στις ζωές μας γίνεται με κάποια δικαιολογία, η οποία φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η Λαγκάρντ υποστηρίζει πως η κίνηση αυτή θα περιορίσει την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «από τα νομίσματα μη φίλιων χωρών ή τα νομίσματα τα οποία ενεργοποιούνται μέσω μίας ιδιωτικής επιχείρησης».

Η επικεφαλής της ΕΚΤ δεν ανέφερε πως το CBDC θα υπερκεράσει τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών αλλά οι αναλυτές του TDR υποστηρίζουν πως θα πρόκειται για ένα κλειστό κύκλωμα, του οποίου οι συναλλαγές θα περνούν μέσω από τα «βιβλία» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Λαγκάρντ αναφέρθηκε στις βίαιες ταραχές στη Γαλλία πριν από περίπου δέκα χρόνια, οι οποίες όπως υποστήριξε «χρηματοδοτήθηκαν από μικρές, ανώνυμες πιστωτικές κάρτες».

Τόνισε πως αν και το ψηφιακό ευρώ ενδέχεται να μην έχει τη δυνατότητα να περιορίσει τη μικρού σκέλους χρηματοδότηση αυτή (300-400 ευρώ), υποστηρίζει πως τα παραδοσιακά χρήματα έχουν πολλάκις χρηματοδοτήσει την τρομοκρατία, κάτι το οποίο αποτελεί λόγο για επιπλέον ελέγχους από την ΕΚΤ.

Με λίγα λόγια, τι μας λέει η Κ.Λαγκάρντ; Σας ταράζουμε στους φόρους, σας παρακολουθούμε κάθε μέρα, σας φτωχοποιούμε, καταλύουμε επί της ουσίας την όποια Δημοκρατία απέμεινε και εσείς τολμάτε να αντιδράσετε;

Σας «βαφτίζουμε» τρομοκράτες. Δεν ήταν τυχαία η αναφορά της Λαγκάρντ στις γαλλικές λαϊκές εξεγέρσεις που τις συσχετίζει με την τρομοκρατία και ο ο νοών νοείτω.

Οι Ευρωπαίοι ρυθμιστές πρόσφατα αποφάσισαν την επιβολή πλαφόν 1.000 ευρώ στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα σε περίπτωση ανωνυμίας του πελάτη.

Στη Γαλλία, το όριο για ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ αλλά και τις εγχρήματες συναλλαγές βρίσκεται, επίσης, στα 1000 ευρώ για τους Γάλλους φορολογούμενους.


ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Αυτή την στιγμή εξετάζεται το πώς οι χρηματοπιστωτικοί ενδιάμεσοι φορείς θα μπορούσαν να παρέχουν υπηρεσίες προσκηνίου (front-end) βάσει ψηφιακού ευρώ. Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

Έπειτα, θα αναπτυχθούν ολοκληρωμένες υπηρεσίες και θα διενεργηθούν δοκιμές σε real time του ψηφιακού ευρώ. Η διάρκεια αυτής της φάσης υπολογίζεται στα τρία έτη. Γίνεται ωστόσο λόγος για επιπτώσεις από το ψηφιακό ευρώ σε βασικούς κλάδους (χρηματοπιστωτική διαμεσολάβηση, υπηρεσίες πληρωμών, έμποροι), χρήστες (ενώσεις καταναλωτών, ενώσεις λιανοπωλητών), εμπορικά επιμελητήρια και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς στο διεθνές εμπόριο.

Το ψηφιακό ευρώ  – νοικοκυριά, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις – παρουσιάζεται, για αρχή, ως μια επιπλέον επιλογή για την διενέργεια πληρωμών με χρήμα κεντρικής τράπεζας.

Όπως τονίζει η Τράπεζα της Ελλάδος, «η εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ θα μπορούσε να στηρίξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και να βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις προτιμήσεις των πολιτών σε ό,τι αφορά τις πληρωμές. Ένα άλλο όφελος είναι ότι το ψηφιακό ευρώ θα αυξήσει την ανθεκτικότητα του νομίσματός μας έναντι μη ρυθμιζόμενων τεχνολογικών εξελίξεων στον τραπεζικό και τον χρηματοπιστωτικό τομέα –όπως τα κρυπτοστοιχεία και οι εναλλακτικές λύσεις πληρωμών που δεν χρησιμοποιούν μεγάλα σχήματα καρτών– που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Σε σχέση με τους δικαιούχους πληρωμών, όπως οι έμποροι και οι μικρές επιχειρήσεις, το ψηφιακό ευρώ θα αποτελούσε ένα πρόσθετο μέσο λήψεως πληρωμών από τους πελάτες τους ενώ θα προσέφερε και πιο σύνθετες λειτουργίες, όπως χαρακτηριστικά αυτοματοποιημένων πληρωμών ή χρήση κάποιου είδους ψηφιακής ταυτότητας.

Τα υποτιθέμενα οφέλη, που παρουσιάζονται στους πολωτές της χώρας μας από Koμισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα, είναι πως το ψηφιακό ευρώ:

Θα δώσει μια πρόσθετη και ευκολότερη επιλογή πληρωμής, συμβάλλοντας στην προσβασιμότητα και την ενσωμάτωση.
Θα είναι ένα γρήγορο, εύκολο και ασφαλές (σ.σ. ασφαλές όπως τα εμβόλια;;;) μέσο για τις καθημερινές πληρωμές.
Θα στηρίξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ευρωπαϊκής οικονομίας και θα ενθάρρυνε ενεργά την καινοτομία στις πληρωμές λιανικής.
Θα συνδυάσει την αποδοτικότητα ενός ψηφιακού μέσου πληρωμών με την ασφάλεια του χρήματος κεντρικής τράπεζας.


Αναλύει τις επιπτώσεις του ψηφιακού νομίσματος στην καθημερινότητα μας ,πως θα μάς ελέγχουν αλλά καί πώς θα είμαστε κάτω από ενα κουμπί της Νέας Τάξης Πραγμάτων.












ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika@gmail.com
6976653520

facebook:

Δελαγραμμάτικα Ελευθερία- Υπ.Βουλευτής Β' Πειραιά

twitter:

Δελαγραμματικά Ελευθερία @EDelagrammatika

instagram:

Δελαγραμμάτικα Ελευθερία- Υπ.Βουλευτής Β' Πειραιά   



https://delagrammatika-yp-boulevtis.blogspot.com/2023/04/big-brother.html?fbclid=IwAR2WIW-9SZH2srZY33h9I6qpmxbxxspOiCVeP_TEhxbi0EUGyXEP1ySeUgM

Δεν υπάρχουν σχόλια