Κατά την πρώιμη Βυζαντινή περίοδο το ιερατείο άρχισε να ασχολείται με ζητήματα οικονομικά που αφορούν την αυτοκρατορία, στο όνομα των πιστών, προβάλλοντας ως αιτία την ελεημοσύνη υπέρ των φτωχών χριστιανών.
Οι αυτοκράτορες αναγνώρισαν την δυνατότητα αυτή στο ιερατείο με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς η περιουσία του με δωρεές από το Εθνικό Θησαυροφυλάκιο, από τους πιστούς, από τους Εθνικούς ναούς των Ελλήνων αλλά και από μερίδιο των φόρων που εισέπραττε το κράτος.
Αυτά αποτελούν το πρώτο βήμα διαμόρφωσης εκκλησιαστικού εισοδήματος σε ετήσια βάση που ο αυτοκράτορας έδωσε γενναιόδωρα από φόρο παραχωρημένο ειδικά στις εκκλησίες και τους κληρικούς της: «...ήνίκα γαρ Κωνσταντίνος τά των εκκλησιών διέταττε πράγματα, έκ τής έκαστης πόλεως φόρων τά αρκούντα προς παρασκευήν επιτηδείων απένειμε τοις πανταχή κλήροις, καί νόμω τούτο έκράτυνεν, δε και νυν κρατεί...
Η κυρία ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ υποψήφια βουλευτής στον νομό Θεσπρωτίας με την «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» μιλά για τον σφετερισμό των δικαίων του Έθνους των Ελλήνων από αλλογενής φυλές που εισχώρησαν ύπουλα μέσα στην διοίκηση του Βυζαντίου βάση της δογματικής νομοθεσίας και αποκαλύπτει τους οικονομικούς δεσμούς που αναπτύχθηκαν στο όνομα της φιλανθρωπίας ανάμεσα στο ιερατείο και το Βυζαντινό κράτος στην εκπομπή «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» με τον Κο. ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΟΥΦΛΕΡΟ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ , ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ninadimitriou2019@gmail.com – 693 4141 042
#βυζαντιο#ιστορια#εθνοσ#ελλαδα#πολιτικοσ#φορεας # ελληνων #συνελευσισ#εσυ
Ο Σφετερισμός των Δικαίων του Ελληνικού Έθνους μετά τον Θάνατο του Βασιλιά Αλέξανδρου( Μερος 4ο)
Reviewed by sakisr1as
on
Ιανουαρίου 15, 2023
Rating: 5
Δεν υπάρχουν σχόλια